¡Insòlit, Federació Palestina renúncia a sotmetre a vot de FIFA la suspensió d’Israel!


“He decidit retirar la petició, però això no vol dir que abandoni la resistència”, va dir el president de la Federació Palestina

 

El president de la Federació Palestina de Futbol, ​​Jibril Al Rajub, ha anunciat aquest divendres la retirada de la resolució amb la qual pretenia sotmetre a vot del Congrés de la Federació Internacional de Futbol (FIFA) la suspensió de la Federació Israeliana.

 

“He decidit retirar la petició de suspensió, però això no vol dir que abandoni la resistència”, va afirmar Rajub a la tribuna del Congrés, just quan la sessió arribava al moment de la votació. Els palestins retreuen especialment als israelians les dificultats de circulació que tenen els seus futbolistes.

 

“Molts presidents de Federacions d’Àsia, d’Àfrica, de Sud-amèrica, d’Amèrica del Nord, Europa, molts m’han dit que no volien crear un precedent d’haver de tractar el tema d’una suspensió”, ha afegit.

 

L’anunci de la renúncia palestina a portar l’assumpte a votació va ser rebut amb un aplaudiment per la majoria d’assistents al Congrés.

 

Les tensions entre els responsables del futbol palestí i l’israelià havien generat una gran expectació en els dies previs al Congrés.

 

La Federació palestina de futbol acusa a la seva homòloga israeliana de ser còmplice de les seves autoritats polítiques en la restricció als futbolistes palestins, que han de enfrontar-se als nombrosos punts de control a Cisjordània i que no poden desplaçar-se lliurement entre Cisjordània i la franja de Gaza .

 

Segons la Federació Palestina, la Federació Israeliana no només tanca els ulls, sinó que col·labora per omissió per tolerar racisme antiàrab i reconèixer a clubs que operen en colònies en territoris ocupats.

 

Font: Els Andes – Argentina