Una crida des de Gaza: responsabilitza Israel pels seus crims. ¡Intensifica la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions a Israel!


Des de les ruïnes de les nostres ciutats i pobles a Gaza enviem el nostre més sentit estima per totes les persones que es van alçar i es van mobilitzar amb nosaltres durant l”última matança israeliana. 

 

A la Cisjordània ocupada, Israel s”ha embarcat en la major confiscació il · legal de terra palestina de les últimes dècades, confiscant més de 400Ha per expandir les seves colònies. A partir d”aquest moment comença el nostre combat perquè Israel rendeixi comptes pels seus recents crims de guerra i de lesa la humanitat. El resultat d”aquesta batalla per acabar amb la impunitat israeliana determinarà si l”últim assalt sobre Gaza és una fase del “genocidi incremental” que perpetra contra el poble palestí o, si per contra, es tracta del moment d”inflexió decisiu per posar punt final a la impunitat d”Israel com una entitat al marge de la llei, com l”estat “pària” més perillós del planeta. El resultat d”aquesta batalla depèn de vosaltres. 

 

Dos mesos després de la massacre sobre Gaza de 2008-2009, la Unió Europea va premiar Israel incrementant les seves relacions comercials. El 2012, les potències occidentals en col · laboració amb el Secretari General de Nacions Unides van paralitzar tota investigació de la Cort Penal Internacional (ICC) sobre els crims de guerra i contra la humanitat que Israel havia comès durant aquella operació. 

 

El 2 d”agost de 2014, enmig de l”última massacre, i tres dies després que les forces d”ocupació bombardegessin un refugi de Nacions Unides al campament de refugiats de Jabalia, matant a 20 civils i ferint a altres 150 persones, el Congrés dels EUA aprovar 225 milions de dòlars addicionals en ajuda militar a Israel. L”endemà, les forces d”ocupació van bombardejar un altre refugi de Nacions Unides a Rafah assassinant a deu civils i ferint a dotzenes més. Durant la matança de juliol i agost, Alemanya va vendre també un submarí d”atac amb capacitat nuclear a Israel, i Gran Bretanya va rebutjar congelar les seves vendes d”armes a l”entitat sionista. Aquestes i altres formes de complicitat criminal dels governs mundials i les seves institucions preparen el terreny per seguir amb més atacs genocides. Dependrà de les persones amb consciència i de totes aquelles que busquen la pau i la justícia mundial, que es posi fi a aquesta complicitat. 

 

Us demanem suport al poble palestí, i que demanem que Israel sigui imputat pels crims de guerra i contra la humanitat que va cometre i segueix cometent contra el nostre poble, a tot arreu. Us cridem a intensificar el boicot i donar suport a la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions per aïllar econòmicament Israel, per aïllar al camp acadèmic i cultural, i també militarment. Intensificad la campanya BDS contra Israel en tots els camps, incloent les següents accions: 

 

1. Denunciant als criminals de guerra israelians per garantir la seva detenció i intentar portar-los davant els tribunals. 

 

2. Pressionant casino els governs per aconseguir l”embargament militar a Israel. 

 

3. Pressionant els governs perquè suspenguin tots els acords bilaterals de lliure comerç amb Israel fins que compleixi amb el dret internacional. 

 

4. Portant a terme l”acció directa contra Israel i les empreses israelianes, com les dutes a terme per la campanya “Block the Boat” (BLOQUEJA VAIXELL) que van impedir a vaixells israelians descarregar en els ports nord-americans d”Oakland, a Califòrnia i en Seattle, i com les ocupacions de fàbriques com l”empresa fabricant d”armes israelià ELBIT al Regne Unit i Austràlia. 

 

5. Treballant entre els sindicats per conscienciar sobre el règim d”opressió israeliana, renunciant a col · laboracions econòmiques procedents d”Israel i de les seves empreses còmplices, posant en marxa mesures eficaces de BDS com deixar de comprar productes israelians, i boicotejant als sindicats israelians còmplices. El moviment sindical internacional té una orgullosa història de lluita contra l”apartheid a Sud-àfrica, i el Congrés de Sindicats de Sud-àfrica s”ha unit als sindicats palestins en la seva crida a l”acció dels sindicats per posar fi a la impunitat d”Israel. 

 

6. Prenent nota de totes aquelles empreses i distribuïdors que donen suport i treuen profit del règim d”ocupació, colonialisme i apartheid d”Israel, incloent el boicot dels seus productes mitjançant iniciatives imaginatives d”acció directa. El Comitè Nacional Palestí de BDS (BNC) ha proposat una llista de corporacions                  

http: // www.bdsmovement.net/make-an-impact. 

 

La majoria de la població mundial ha descobert el règim d”opressió i racisme que representa Israel. En el que resta d”aquest any, que se suposa és l”Any Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí, hem d”exigir al final a la impunitat criminal d”Israel. 

 

Dóna suport a Gaza i participa a favor de la llibertat, la justícia i la pau a Palestina! 

 

signen: 

 

Comitè Nacional Palestí de BDS (BNC) i les següents organitzacions i sindicats de Gaza: 

Federació General Palestina de Sindicats; 

Associació de Professors d”Universitat de Palestina, 

Xarxa Palestina d”Organitzacions No governamentals; 

Assemblea Democràtica de Medicina; 

Unió General de Treballadors de Palestina; 

Unió General de Treballadors de Serveis de la Salut: 

Unió General de Treballadors dels Serveis Públics; 

Unió General de Treballadors del sector Petroquímic i del Gas 

Unió General de Treballadors Agrícoles. 

Unió de Comitès de Dones Treballadores. 

Pal-Cinema, Cine Fòrum Palestina. 

Moviment Juvenil Herat. 

Unió de Comitès de Dones en Lluita. 

Unió de Sinergies-Dones Unides. 

Unió de Comitès de Dones Palestines. 

Societat d”Estudis de les Dones 

Societat de Dones Treballadores 

Campanya dels Estudiants palestins pel Boicot a Israel. 

Grup de Treball pel BDS de Gaza. 

Grup per Un Sol Estat Democràtic. 

Font: A call from Gaza: Make Israel Accountable for its Crimes in Gaza – Intensify BDS!

 

Copyleft: Tota reproducció d”aquest article ha de comptar amb l”enllaç a l”original anglès i la traducció de Palestinalibre.org 

 

Font: BDS Movement, International Solidarity Movement

(Traducció: Palestinalibre.org)