La cantant espanyola, Marinah s'uneix al boicot i cancel·la el seu concert a Israel


Marinah, excantant d”Ojos de Brujo, es va unir avui al moviment de Boicot, Desinversió i Sancions (BDS) contra Israel, en atendre les crides dels palestins i cancel·lar el seu concert en aquest país previst per al juny vinent.

 

 “#Cancelado No vaig a cantar a Israel #BDS”, escriu la cantant en el seu perfil oficial a la xarxa social Twitter (marinahOfficial), en coincidència amb la commemoració palestina avui de la Nakba, la “catàstrofe” en àrab que va suposar per aquest poble la creació el 1948 de l”Estat d”Israel.

 Després de l”anunci, la campanya de BDS a Espanya es va apressar a donar-li les gràcies a través de les xarxes socials.

 “Celebrem la decisió de Marinah i li donem tot el nostre suport” a qui “es converteix en la primera cantant espanyola que cancel·la un concert a Israel quan aquest ja best online casino estava programat. Marinah ha donat un exemple de compromís, valors i solidaritat que esperem animi a resta d”artistes de l”Estat espanyol i de tot el món a intensificar el boicot cultural a Israel “, segons una nota de BDS.

 Marinah tenia previst actuar l”11 de juny al Festival Méditerranée d”Ashdod (al sud d”Israel ia pocs quilòmetres de la Franja de Gaza) i al World Music de Tel Aviv.

 Activistes propalestins li van demanar que no ho fes en suport al boicot cultural, en considerar que, pel seu conegut “suport a les causes internacionalistes i els moviments socials, resultava paradoxal que participés en un festival organitzat pel mateix règim israelià que oprimeix al poble palestí des de fa 67 anys “, diu la nota.

 

 “El Festival Méditerranée d”Ashdod és un exemple més de com Israel utilitza la cultura per rentar-se la cara i mostrar-se al món com un país modern i obert, ocultant així les polítiques d”ocupació, colonització i apartheid que aplica a Palestina des de 1948 sota una imatge de multiculturalitat, mestissatge i tolerància “, afegeix.

 La campanya BDS assegura que entre els patrocinadors de l”esdeveniment estan “un banc que finança colònies il·legals a la Cisjordània ocupada, un port que exporta productes agrícoles collits en terres robades, una empresa connectada amb una altra que produeix en una colònia” i diverses institucions israelianes.

 El text afegeix que està previst que participin en el festival els artistes espanyols Tomatito, Diego Guerrero, Rycardo Moreno i Javier Limón.

 La campanya BDS també va demanar recentment als músics brasilers Caetano Veloso i Gilberto Gil que cancel·lin el concert programat a Tel Aviv per al proper 28 de juliol i va aconseguir recentment la cancel·lació d”una actuació de la cantant nord-americana Lauryn Hill.

 

Font: Agència EFE   desde palestinalibre.org