700 artistes britànics anuncien boicot cultural contra Israel

Els connotats artistes britànics donen suport a la lluita del poble palestí per la llibertat, la justícia i la igualtat, i es comprometen a no participaran en actes culturals que tenen relació amb Israel, a causa de les violacions als drets humans i l»apartheid que pateix la població palestina sota ocupació militar israeliana.

 Uns 100 artistes britànics van anunciar aquest divendres que estan posant en marxa un boicot cultural a Israel, juntament amb centenars d»altres col·legues.

 «Al costat de més de 600 companys artistes, estem anunciant avui que, no participarem d»activitats i actes que tenen relació amb Israel», tal com ho assenyala el grup d»artistes que van signar la carta publicada pel diari britànic The Guardian.

 A la carta els artistes es comprometen a: «donar suport a la lluita del poble palestí per la llibertat, la justícia i la igualtat, ja no acceptar invitacions a Israel, ni el finançament, de totes les institucions vinculades al best online casino seu govern fins que aquest compleixi amb el dret internacional i els principis universals dels drets humans «.

 Segons la carta, això inclou no acceptar invitacions a Israel o el finançament de les institucions vinculades amb govern israelià.

 «Des de la guerra d»estiu recentment passat a Gaza, els palestins han patit atacs ferotges i implacables per part d»Israel», deia la carta, assenyalant que l»organització israeliana de drets humans B»Tselem ha cridat l»any 2014 «el més cruel i mortífer en la història de l»ocupació militar «.

 Entre els signants, es destaquen els notables artistes de la categoria dels directors de cinema Ken Loach i Mike Leigh, el llegendari músic Brian Eno i l»artista John Berger. Roger Waters, conegut per les seves crítiques a Israel, també va signar. La llista completa de més de 700 artistes.

 Els artistes van escriure que «les guerres d»Israel es lluiten al front cultural també. El seu exèrcit es dirigeix i ataca les institucions culturals palestines, i impedeix la lliure circulació de treballadors de la cultura».

 Les companyies de teatre d»Israel, són part de l»apartheid imposat als palestins, on aquestes companyies realitzen treballs i funcions per a les colònies il·legals a Cisjordània, al seu torn, aquestes mateixes recorren el món com diplomàtics culturals, en suport a la «Marca Israel «. Aquestes companyies s»han convertit en un veritable «blanquejador «de la imatge criminal de l»estat sionista, sent còmplices dels crims comesos.

 Durant l»apartheid sud-africà, músics van anunciar que no anaven a «tocar Sun City. «de la mateixa manera, hora estem dient, que a Tel Aviv, Netanya, Ashkelon o Ariel, no anem a tocar música, acceptar premis, assistir a exposicions, festivals i conferències, dictar classes magistrals i tallers, fins que Israel respecti el dret internacional i posi fi a la seva opressió colonial cap als palestins «.

 

LINK: Diari The Guardian

 

 Espanyol: PalestinaLibre.org 

Deja un comentario