Si el món no defensa els palestins enfront d’Israel, tenim dret a defensar-nos nosaltres mateixos


L’última agressió israeliana a la franja de Gaza ha portat a diversos països europeus i als Estats Units a reafirmar la seva posició de suport incondicional a l’agressor. William Hague, ministre d’Afers Exteriors de la Gran Bretanya, Cathy Ashton, l’alta representant de la UE per Afers Exteriors, i Barack Obama, han afirmat que els coets de Hamàs van ser responsables de la crisi i que Israel té dret a defensar els seus ciutadans . Si haguessin comprovat els fets, s’haurien adonat que Israel va començar els atacs. L’escalada va començar quan una incursió militar israeliana a Gaza el 8 de novembre va matar un nen palestí. Això va ser seguit per altres incursions i atacs israelians, provocant una resposta de les faccions palestines.

Tot i això, hi va haver seriosos esforços per calmar la situació i arribar a una treva. Però està clar que Israel tenia una altra agenda. Quan van prendre com a blanc a Ahmed al-Jabari, cap de la Brigada d’al-Qassam, es van sabotejar els esforços d’Egipte per signar una treva entre les faccions palestines i israelianes. Així ho va confirmar el president d’Egipte dissabte.

Amb la proximitat de les eleccions, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha volgut negociar amb la sang dels palestins, especialment després que la seva aliança amb l’ultradretà Avigdor Lieberman no va poder augmentar la seva popularitat a les enquestes com ell havia esperat. Aquesta no és la primera vegada que els israelians llancen una guerra per guanyar eleccions. Shimon Peres ho va fer al Líban el 1996 i l’aliança d’Olmert-Livni-Barak va fer el mateix a Gaza el 2008. L’important aquí és la postura immoral i miop dels governs europeus i els EUA, que han malinterpretat els fets i mostren una parcialitat total a favor de l’agressor.

Occident ha donat cobertura política a l’agressió israeliana i encoratja als seus líders a continuar els seus atacs. Per tant, als ulls del nostre poble i els de tota la regió, els països occidentals són còmplices. Els governs europeus, a diferència de les seves poblacions, que donen suport majoritàriament els drets dels palestins, han tornat a demostrar la seva doble moral i la seva hipocresia.

Els drets humans que Europa pretén defensar a tot el món se’ls nega a la població palestina. Els governs europeus no han fet res mentre 1,7 milions d’habitants de Gaza estan sotmesos des de fa cinc anys a un bloqueig israelià que els nega menjar, aigua, medicines i fins i tot determina la quantitat de calories diàries permeses.

Font original: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/nov/18/we-in-gaza-right-to-defend