A CINC ANYS DE L’OPERACIÓ “PLOM FOS”


MANIFEST A 5 ANYS DE L’OPERACIÓ PLOM FOS

Han passat cinc anys del brutal atac de l’Estat sionista sobre Gaza, un atac -per aire i terra, amb bombes de fòsfor- que o solament va atènyer objectius militars, sinó també cases, hospitals, escoles i infraestructures, amb conseqüències terribles per a la població civil, un balanç de 1.400 morts palestins (contra 10 israelians) i vint mil desplaçats fins avui.

Després de l’alleujament que va representar l’obertura temporal del pas fronterer amb Egipte (conseqüència dels canvis polítics en aquest país), la Franja de Gaza i els seus 1,7 milions d’habitants es troben avui completament aïllats, en una situació humanitària dramàtica: 6 hores d’electricitat al dia, 1,1 milió de persones bevent aigua insalubre, manca de medicaments bàsics i d’aliments, una economia arruïnada, famílies aïllades de la resta del país i una total dependència de l’ajuda estrangera. Els atacs a camperols i pescadors són quotidians.

Però els responsables segueixen impunes. No es tracta d’una catàstrofe natural, sinó d’una política deliberada d’Israel, un càstig col·lectiu a la població de Gaza per haver expressat en el seu vot el dret a resistir a l’ocupació, i una estratègia de divisió de la població i fragmentació del territori de Palestina. Gaza és un territori sota el domini d’Israel, ja que aquest controla les seves fronteres, electricitat, aigua, etc., per la qual cosa ell -i no el govern de Gaza- és plenament responsable de la situació.

¿Com pot pretendre Artur Mas tenir la legitimitat política i moral per encapçalar un procés d’autodeterminació de Catalunya quan cita com a exemple a seguir un Estat que ocupa militarment Palestina i nega aquest mateix dret democràtic al poble palestí?

Davant l’actitud del president Mas i l’alcalde Trias qui, sense qüestionar ni criticar la política colonial de l’Estat sionista, van visitar Israel per signar importants acords amb la potència ocupant, ens incumbeix a la societat civil catalana rebutjar aquests acords i expressar la nostra solidaritat activa amb la societat civil palestina organitzada, responent a la seva crida per implementar mesures de boicot, desinversió i sancions envers Israel fins que es compleixin tres condicions elementals: fi de l’ocupació, plens drets per als palestins amb ciutadania israeliana i dret al retorn dels refugiats.

Per tot això, demanem URGENTMENT a la Unió Europea, al govern espanyol i a les autoritats catalanes que assumeixin les seves responsabilitats i pressionin Israel amb tots els mitjans al seu abast perquè posi FI IMMEDIATAMENT AL BLOQUEIG IL·LEGAL de la FRANJA DE GAZA.

I per desfer el règim d’apartheid israelià com al seu dia el de Sud-àfrica: BOICOTEJA ISRAEL! NO COMPRIS productes israelians NI VAGIS DE VIATGE A ISRAEL!

 

CONCENTRACIÓ: dissabte 11 de gener de 2014 a les 18h a plaça Sant Jaume

 

Convoca: JUNTS, Plataforma Aturem la Guerra, BDS i Comunitat Palestina de Catalunya