Palestina ingressarà a la Cort de La Haya, on acusarà Israel de crims de guerra


 Palestina entrarà en la Cort Penal Internacional, on acusarà Israel de crims de guerra, segons ha declarat el president Mahmoud Abbas en signar l’Estatut de Roma.

 

El president de Palestina Mahmoud Abbas ha signat l’Estatut de Roma amb la intenció de posar fi de l’ocupació israeliana en els territoris palestins. A més, intenta acusar Israel de crims de guerra, informa ‘Al Aràbia News’.

 El primer ministre de Istrael Netanyahu al seu torn amenaça amb prendre “mesures” després que Palestina ferma l’Estatut de Roma.

 La notícia arriba després que l’esborrany de la resolució presentat davant el Consell de Seguretat de l’ONU fracassés aquest dilluns en ser vetat per EUA

 Abbas havia advertit que si la resolució fracassava, Palestina entraria en diverses organitzacions mundials per pressionar Israel.

 I el membre del comitè central d’Al Fatah, ABBAS Zaki, opina que l’estat hebreu ha anat massa lluny cometent crims contra Palestina.

 Els palestins podrien utilitzar la Cort per impugnar la legalitat de la construcció dels assentaments israelians en els territoris ocupats i acusar-los de crims de guerra relacionats amb la seva activitat militar.

 “Volem queixar-nos. Hi ha una agressió contra nosaltres, contra el nostre país. El Consell de Seguretat ens ha desil·lusionat”, va afirmar Abbas en una reunió a Cisjordània.

 La guerra de 50 dies entre Israel i Palestina a Gaza, les restriccions israelianes respecte a l’accés dels palestins als llocs sagrats per als musulmans a Jerusalem i el col·lapse de les converses de pau ja empenyien el president a fer aquest pas, però la decisió del Consell de Seguretat ha estat l’últim i definitiu esperó per actuar.

 Font: RT Actualitat