Obama: ‘El món ja no creu que Israel vulgui pau amb els palestins’


El president dels EUA Barack Obama va declarar que Israel “perd del tot credibilitat” a la comunitat internacional per la seva posició cap a Palestina i va opinar que la política actual de Tel Aviv “està motivada únicament per la por”.

 

La comunitat internacional ja no creu en la intenció d’Israel de resoldre el conflicte amb els palestins d’acord amb la fórmula de ‘dos ​​Estats per a dos pobles “, ha considerat el president dels EUA Barack Obama en una entrevista per a la televisió israeliana. “En les declaracions del [primer ministre d’Israel] Netanyahu hi ha tants condicionaments, que ja no és realista pensar que els mateixos seran acceptats en un futur pròxim”, va declarar el mandatari nord-americà citat pel portal Haaretz.

 

“El perill en aquesta situació consisteix en que Israel perd del tot credibilitat. Ara la comunitat internacional no creu que Tel Aviv sigui seriós sobre els dos Estats”, ha opinat Obama i va recordar la declaració “inequívoca” de Netanyahu abans de les eleccions de març sobre que l’Estat de Palestina no existirà mentre ell sigui primer ministre.

 

Alhora, Obama va rebutjar les afirmacions que les tensions entre ell i Netanyahu tinguin un caràcter personal. “No hi ha dubte que el primer ministre Netanyahu i jo som de diferents tradicions polítiques. Però estic menys preocupat per les nostres divergències personals que per la política israeliana, que està motivada únicament per la por”, va confessar el president.

 

Font: RT Actualitat