Milers de palestins ploren la mort de la mare del nadó assassinat


Més de 2.000 palestins han acudit avui al funeral de Riham Dawabshe, la dona morta després de més d’un mes en estat greu per les cremades que va patir en un atac al seu habitatge atribuït a radicals jueus, que també va costar la vida al seu nadó i al seu marit .

* Les dones palestines ploren durant el funeral de Riham Dawabsha, el 7 de setembre de 2015, en un cementiri en el llogaret cisjordana de Duma. (AFP / Thomas Coex)

 

Milers de palestins van participar en el funeral d’Riham Dawabsha, de 27 anys, que va morir durant la nit diumenge després de sucumbir a les ferides que va patir fa més d’un mes en un atac incendiari el 31 de juliol que va matar al seu marit i 18 fill -mes d’edat.

 La marxa fúnebre va partir des de l’entrada del poble de Duma al sud de Nablus i va procedir al cementiri del poble.

 La dona de 27 anys d’edat, mare de dos fills va ser enterrada al cementiri del poble, al costat del seu espòs i fill que van ser enterrat el mes passat.

 Dawabsha va morir hores després del seu aniversari, el 6 de setembre, mentre que el seu marit va morir el 08 d’agost, aniversari de casament de la parella.

 Els dolguts van portar banderes palestines i banderes de les faccions polítiques palestines, a més de pancartes exigint la unitat nacional, mentre que altres van demanar venjança i van exigir al govern israelià a trobar i detenir els responsables.

 Milers assisteixen a funeral de Riham Dawabsha, mare de nen palestí mort 07 de setembre de 2015. (AFP)

 

Desenes d’estudiants de l’Escola Jurish per a nenes, on Dawabsha va treballar com a professor de matemàtiques, van participar en el funeral, a més de centenars de mestres, com la Direcció d’Educació de Nablus va suspendre la jornada escolar per donar als estudiants i professors l’oportunitat de participar en els funerals.

 El governador de Nablus, Akram al-Rujoub, el ministre d’Educació d’AP, Sabri Seidam, i representants de les faccions nacionals i islàmiques van prendre part en el funeral, a més dels membres dels consells legislatius i caps nacionals de les institucions de la Autoritat Palestina.

 Colons israelians van trencar les finestres de dues cases a la Duma, abans de llençar els líquids inflamables i còctels molotov a l’interior, matant nadó Ali, que estava atrapat dins de la casa, i ferint críticament els altres membres de la família.

 Després de l’incident, les autoritats israelianes van arrestar un nombre de colons extremistes sense càrrecs, però després van ser alliberats gairebé tots els sospitosos.

 Els autors de l’atac encara no han estat detinguts per les autoritats israelianes.

 Els colons israelians han dut a terme almenys 142 atacs contra els palestins a Jerusalem oriental ocupada i Cisjordània des de l’inici d’aquest any, segons l’Oficina de l’ONU per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris.

 Només 1,9 per cent de les queixes presentades pels palestins contra els atacs de colons israelians resulten en una condemna, el grup de drets humans israeliana Yesh Din va informar.

 

 

Font: Thousands of Palestinians Mourn the death of Slain infant s mother

 

Copyleft: Tota reproducció d’aquest article ha de comptar amb l’enllaç a l’original anglès ia la traducció de Palestinalibre.org

 

Font: Agència Maan / Traducció: Palestinalibre.org