Les víctimes de l’agressió israeliana pregunten a Obama: Qui és el terrorista?


Israel utilitza armament prohibit en la seva ofensiva contra la franja de Gaza amb el suport polític dels EUA, que “li concedeix impunitat per a assassinar al poble palestí”, assegura l’ambaixador de Palestina a Espanya, Musa Amer Odeh. 

 

“Amb l’escalada de la salvatge agressió de la força d’ocupació israelià contra la població civil palestina, seguim escoltant l’errònia frase “el dret israelià a l’autodefensa'”, ha criticat l’ambaixador palestí en un article del diari ‘Público’, en referència a les recents declaracions del secretari d’Estat nord-americà, John Kerry, que va dir que Washington defensa “el dret d’Israel de defensar-se dels seus enemics”. 

 

“Qui escolta això creu que Palestina ocupa Israel i el seu exèrcit amenaça l’existència de l’Estat d’Israel. El món es va oblidar o vol oblidar que Israel és l’últim Estat ocupant de la història moderna i el poble palestí és la víctima d’aquesta ocupació, a qui confisca els seus drets, les seves terres, el seu passat i fins i tot el seu futur “, ha afegit el diplomàtic. 

 

Amer Odeh va assenyalar també que, la nació jueva “és la cinquena potència militar mundial” i “servir armament prohibit internacionalment” contra la Franja. Va explicar a més que Palestina “no té exèrcit i el poc armament que té són armes policials la quantitat i qualitat coneix perfectament Israel, ja que les Forces Armades israelianes controlen tots els passos terrestres, aeris i marítims de l’Estat palestí sota ocupació”. 

 

El diplomàtic assegura que l’Exèrcit jueu servir armament prohibit “per sacrificar” al poble palestí “amb el suport polític de l’Administració nord-americana, que li concedeix impunitat per assassinar, que el poble palestí vol defensar amb mitjans locals simples (…) com a forma de rebuig i de protesta a la contínua agressió, ens acusen de terroristes “. 

 

“Qui és el terrorista? El que s’enfronta als soldats per frenar l’agressió o el que assassina als nens, dones i ancians, i destrueix la infraestructura d’un poble sencer?”, Pregunta l’ambaixador. 

 

L’operació ‘Vora Protector’, llançada per Tel Aviv el passat 8 de juliol contra el moviment Hamàs a la franja de Gaza, ha deixat fins ara almenys 633 palestins morts, la majoria civils, i més de 3.700 ferits. 

 

“Estats Units controla el Consell de Seguretat (de l’ONU) a través del seu veto i en més d’una ocasió s’ha enfrontat a la comunitat internacional i als altres 14 membres del Consell per evitar condemnar Israel i la seva agressió. EUA . manté la immunitat de l’Estat d’Israel “, ha subratllat l’ambaixador de Palestina. 

 

Font: RT Actualitat