Israel declara “zona militar tancada” una part de Cisjordània


 L’exèrcit israelià va declarar dilluns una part d’un desert a l’est d’Al-Quds (Jerusalem), a Cisjordània ocupada, com una “zona militar tancada”, han informat funcionaris locals.

 Basam Bahr, cap del comitè per defensar les terres i resistir davant els assentaments il·legals israelians, ha precisat que les forces israelianes han prohibit als palestins entrar a la zona desèrtica.

 Aquesta zona limita al sud amb Al-Jalil (Hebron), a l’est amb el mar Mort, i cobreix les terres que s’estenen des Anata a Beitolahm (Betlem), al centre de Cisjordània.

El funcionari va assenyalar també que les autoritats palestines havien anunciat anteriorment els seus plans per a construir un aeroport i establir una reserva natural en aquest lloc.

 Bahr va subratllar que la mesura forma part de les polítiques expansionistes del règim de Tel Aviv en els territoris palestins i va denunciar que les autoritats israelianes insisteixen en la seva recerca de “judaïtzar” l’ocupada Cisjordània.

 En línia amb les seves polítiques expansionistes, el règim d’Israel va aprovar diumenge passat la construcció de 64 noves unitats d’habitatges al barri de Ramot d’Al-Quds.

 Per la seva banda, el Ministeri palestí d’Afers Exteriors va anunciar dissabte la seva decisió de portar davant la Cort Penal Internacional (CPI) el cas de les colònies il·legals israelianes en els territoris ocupats.

 L’Organització de les Nacions Unides (ONU) i la majoria dels països del món consideren els assentaments israelians com il·legals, ja que es construeixen en els territoris arrabassats pel règim israelià a la Guerra dels Sis Dies de 1967, el que contradiu les lleis internacionals.

 

Font: Hispan TV desde palestinalibre.org