Augmenten a 20 els palestins morts a Gaza des de la represa dels atacs


 Almenys vint persones, entre elles tres nens i una dona embarassada, van ser assassinades durant la matinada d’aquest dimecres arran d’un nou bombardeig israelià a la localitat de Deir al Balá, ubicada al centre de la franja de Gaza. 

 

El Ministeri de Sanitat de Gaza ha informat que almenys 20 palestins han perdut la vida en aquests atacs, inclòs una nena de dos anys morta al barri d’Al Zaytoun, a la ciutat de Gaza, segons l’agència de notícies Maan. 

 

A més, almenys set persones, entre elles tres nens, han mort a conseqüència d’un bombardeig a la localitat de Deir al Balá, ubicada al centre de la Franja. 

 

Hamas també ha denunciat la mort de l’esposa i la filla de Mohamed Deif, líder del braç armat de la formació, les Brigades Ezzedin al Qassam, en un bombardeig executat dimarts. En aquest atac també va morir una tercera persona, identificada com un nen de quatre anys. 

 

Mark Regev, portaveu del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha rebutjat les acusacions abocades per la delegació palestina sobre la responsabilitat de Tel Aviv en el fracàs de les negociacions i ha justificat la ruptura de la treva argumentant que la resistència armada palestina va llançar coets des la Franja cap a Israel. 

 

Poc abans, el cap de la delegació palestina al Caire, Azam l’Ahmed, va afirmar que “Israel ha frustrat els contactes que podrien haver portat la pau”. “La decisió de fer fracassar les converses del Caire ha estat israelià”, ha afegit. 

 

Sense resposta d’Israel, segons la delegació palestina Al Ahmad havia informat hores abans que la delegació palestina havia fet una última proposta per posar fi a les hostilitats a la Franja de Gaza i va donar un termini de cinc hores a l’equip israelià per donar una resposta , que finalment no ha arribat. 

 

D’aquesta manera, les negociacions indirectes han arribat a la seva fi, ja que Netanyahu va ordenar aquest dimarts als seus representants que tornessin a Tel Aviv. 

 

Font: Agències